Sae á rúa a segunda edición de "O negocio da comida. Quen controla a nosa alimentación?" (El negocio de la comida. ¿Quién controla nuestra alimentación?) de Esther Vivas con Icaria editorial. O éxito de vendas e a repercusión mediática fixo que un mes e medio logo de publicar-se, a obra sexa reeditada.
En "O negocio da comida", a autora repasa os impactos do modelo agrícola e alimentario actual: fame nun mundo da abundancia de comida, alimentos quilométricos, desaparición do campesiñado, enfermidades vinculadas ao que comemos, invisbilización da muller rural, entre outros temas. O libro pon tamén nomes e apelidos ás principais empresas do sector como Mercadona, Coca-Cola, Telepizza, McDonald's, Panrico e saca á luz os seus "expedientes" máis negros.
Esther Vivas acaba sinalado que ante tanto "despropósito" existen alternativas e explica en que consisten experiencias como os grupos e as cooperativas de consumo agroecolóxico, a cociña "slow"? e km0, as hortas urbanas e os comedores escolares ecolóxicos. Sempre enmarcando estas iniciativas na demanda política da soberanía alimentaria e o consumo crítico.
O libro pode atopar-se en todas as librerías ou comprar-se online a Icaria Editorial.
Vídeo presentación:
http://youtu.be/NbJv7Izhrt4
Fonte: Esther Vivas.
_____
Por favor, o contido do seu comentario debe estar relacionado co asunto do artigo.
Prega-se o maior respecto coas persoas, polo que ataques persoais e insultos serán eliminados.
Por favor, non use os comentarios, só para facer propaganda do seu sitio ou será eliminado.
EmoticonEmoticon